Ultimul update

03-02-2018 14:18.

Ultimele stiri

Decembrie 2017
Va multumim de vizita. Ne cerem scuze pentru eventualele nefunctionalitati ale site-ului. Modificam platforma si schimbam "casa". Avem pui LABRADOR RETRIEVER disponibili. Pentru orice intrebare/nelamurire va rugam sa ne contactati.
 
Decembrie
21 Decembrie acheter cialis 2016 - Avem Pui Labrador Retriever Disponibili - Click Aici. Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie cu drag contactandu-ne telefonic/email.
Standard

FCI - Standard N° 122 / 29. 01. 1999 / GB

LABRADOR RETRIEVER

ORIGINE: Anglia

DATE PUBLICARII STANDARDULUI ORIGINAL VALABIL: 24.06.1987.

UTILIZARE: Caine de vanatoare.

CLASIFICARE F.C.I.: Grupa 8: Retrieveri, Caini inotatori, Caini de apa.

Sectiunea 1: Retrieveri. Cu examen de lucru.

Aspect general: Cainele solid, foarte activ. Zona renala scurta. Craniul lat. Cutie toracica bine dezvoltata, piept adanc, coaste bine arcuite. Trenul posterior si zona renala sunt late si puternice.

Comportament / Caracter: Calm, dar foarte vioi. Este inotator pasionat, are un miros excelent si aporteaza fara a sfasia vanatul. Inteligent, energic si docil, dorindu-si inainte de toate sa-si multumeasca stapanul. Este bland si prietenos, niciodata agresiv, dar nici fricos.

CAPUL

Craniul lat, conturat de linii drepte, fara obraji carnosi sau proeminenti. Stop marcat.

Regiune faciala: Trufa: lata, cu nari bine dezvoltate. Bot: puternic, aproape cilindric, niciodata cu "nasul in vant".

Maxilarele si dantura: maxilare puternice, de lungime medie; dinti puternici avand muscatura perfecta, regulata si complet in foarfece, adica incisivii superiori sunt plasati in fata incisivilor inferiori, dar fiind in contact strans; incisivii sunt plasati perpendicular pe maxilare.

Ochii: de dimensiune medie, exprimand inteligenta si blandete; sunt maro sau de culoarea alunei.

Urechile: nu sunt mari sau grele, atarna pe langa cap si sunt plasate usor catre spate.

CORPUL

Gatul: plin, fara cute sau piele flasca, puternic si solid; se insereaza in umerii care sunt bine plasati.

Piept: de buna largime si buna adancime, coaste puternic arcuite, dand toracelui aspect de butoi.

Spate: linie superioara orizontala. Zona renala lata, scurta si puternica.

Coada: aspectul ei este o trasatura definitorie a rasei: de lungime medie, foarte groasa la baza, subtiindu-se treptat catre varf, acoperita complet de un par scurt, dens, cu fir gros, care ii da aspectul tipic, rotunjit, denumit "coada de vidra". Niciodata parul de pe coada nu va forma franjuri. Poate fi purtata vesel, dar niciodata purtata pe spate.

MEMBRELE

Membrele anterioare: membrele anterioare au osatura buna si antebrat drept (vazut atat din fata cat si din lateral). Umerii sunt lungi si obligi.

Membrele posterioare: bine dezvoltate, linia crupei este orizontala. Genunchii sunt bine angulati si jaretii bine coborati. Jaretii apropiati - "coate de vaca" - reprezinta defect eliminatoriu.

Miscare: mersul este degajat, cu pas de buna lungime. Membrele se deplaseaza in planuri paralele cu axa longitudinala a corpului.

ROBA

Parul: este o alta trasatura distinctiva a rasei. Parul de acoperire este scurt si dens, fara onduleuri sau franjuri, cu fir gros, destul de dur. Subparul confera foarte buna rezistenta la inteperii.

Culoare: complet negru, auriu sau maro (maro - ciocolatiu sau maro - roscat , ca ficatul). Se accepta o mica pata alba pe piept. Culoarea auriu cuprinde toate nuantele de la alb-galbui la roscat.

TALIA: inaltimea la greaban ideala este de 56-57 cm pentru masculi si 54-56 cm pentru femele.

DEFECTE: orice abatere fata de cele de mai sus constituie un defect. Fiecare defect se va penaliza in functie de marimea respectivei abateri.

DEFECTE ELIMINATORII

Lipsa de tipicitate. Talie in afara limitelor acceptabile: 53-59 cm pentru masculi, 51-58 cm pentru femele.

Cap: lipsa stopului, bot ascutit sau prea scurt, sau ingust.

Constitutie: osatura usoara, constitutie fina, zona renala prea lunga, precum si orice alt defect anatomic grav ce face cainele inapt pentru lucru (exemplarele insuficient dezvoltate vor fi amanate daca au varsta sub doi ani). Coada prea lunga (varful cozii nu trebuie sa depaseasca jaretul) sau scurtata chirurgical, prea subtire, curbata pe spate, insuficient acoperita cu par.

Roba si pigmentatie: absenta subparului, ochii de culoare prea deschisa, alb pe cap, corp sau picioare (se accepta o pata mica pe piept), mari zone depigmentate pe trufa, pleoape sau pe tegumentele organelor genitale.

Anomalii: prognatism superior sau inferior, absenta a mai mult de doi premolari pe acelasi maxilar, entropion, ectropion, monorhidie, criptorhidie, tare invalidante reperabile (maladia cotului, displazie de sold).

Caracter: exemplare agresive sau prea fricoase.

Nota: Masculii trebuie sa aiba doua testicule evidente, normal dezvoltate si complet coborate in scrot.