Ultimul update

03-02-2018 14:18.

Ultimele stiri

Decembrie 2017
Va multumim de vizita. Ne cerem scuze pentru eventualele nefunctionalitati ale site-ului. Modificam platforma si schimbam "casa". Avem pui LABRADOR RETRIEVER disponibili. Pentru orice intrebare/nelamurire va rugam sa ne contactati.
 
Decembrie
21 Decembrie acheter cialis 2016 - Avem Pui Labrador Retriever Disponibili - Click Aici. Pentru mai multe informatii va stam la dispozitie cu drag contactandu-ne telefonic/email.
Despre Labrador Retriever

barysznikow-TATA-2Ca si companioni, Labradorii sunt blanzi, rabdatori, inteligenti si intotdeauna dornici sa fie pe placul tuturor. Sunt cainii perfecti pentru familii, mai ales pentru cei mici.

Pentru cine stie Labradorul Retriever, nu este o surpriza sa afle ca acest caine este cel mai popular din Anglia. Exista numearoase motive pentru aceasta realitate. Labradorul este un caine lipicios, iubitor, al carui temperament bland si tarie de caracter il face perfect.

Membrii ai clasei sportive, Labradorii sunt la fel de buni vanatori pe cat sunt de familisti. Insa sa nu te astepti ca Labradorul sa fie un caine eficient de paza: el este foarte prietenos cu toata lumea, dar va fi extrem de reticent la persoanele care nu ii inspira incredere.

Istoria LABRADORULUI

Labradorul Retriever, cunoscut si sub numele de Cainele Sfantului Ioan , este originar din provincia canadiana Newfoundland. Labradorul a fost la origine un caine de aport, inainte ca el sa fie antrenat si pentru vanatoare. Lucrau pe vasele de pescuit de pe coasta Newfoundland-ului. Antrenati sa sara de pe vase, ei inotau spre tarm tragand plasele si aducandu-le pescarilor pentru a captura pesti cu ele.

Pescarii au adus caini din aceasta rasa pentru prima data in Anglia, la mijlocul secolului XIXX. Vasele pescaresti – cele portugheze, probabil – care traversau Atlanticul din Nordul Americii, au adus acesti caini in porturile englezesti. Exista o teorie conform careia stramosii acestei rase au fost dusi in Portugalia inainte ca ei sa ajunga si in Anglia. In portugheza, "labrador" inseamna "muncitorul campului, pamantului".

Aristocratia si sportivi fruntasi ai acelor timpuri au auzit despre acesti caini puternici, activi, cu o reputatie extraordinara pentru aport si s-au grabit sa-i obtina. Se crede ca primul detinator al acestei rase din Anglia a fost cel de-al doilea conte al Malmesbury si colonelul Peter Hawker. Treptat, reputatia labradorului s-a raspandit, si prin anii 1860 un numar mare de mosieri detineau si descoperau capacitatile uimitoare ale Labradorului.

Cu o gura moale si calitati de mare inotator, descurcaret in padure si pe campuri, Labradorul a devenit in scurt timp favoritul crescatorilor. Sunt mari castigatori la probele de aport si la testarea aptitudinilor de caini utilitari.

Vanatoarea de pasari, un sport de talie internationala, se desfasoara in zonele unde ratele, gastile si alte zburatoare se gasesc de obicei – estuare, mlastini, gurile raurilor si bratele marilor.

Vanatoare de pasari este un sport solicitant, care are loc in zorii zilei si inainte de apus, cand pasarile zboara din si spre cuiburile lor. Participantii si cainii lor opereazea singuri si mai tot timpul in conditii extreme - vanturi aspre, noroi si pamanturi instabile – aspecte care fac acest sport sa fie unul periculos, si pentru persoanele obisnuite – neatragator.

Labradorii sunt si caini de vanatoarea, fapt ce duce la uimitoarea realitate: vanatorii experimentati prefera Labradorul in detrimentul altor rase specializate in vanatoare. Nu numai ca sunt cei mai buni inotatori, dar au si abilitati de a rezista pana si celui mai riguros sport.

Gratie comportamentului sau, labradorul este antrenat si pentru alte activitati: caine politist, indrumator pentru nevazatori, detector de droguri. Rasa a fost recunoscuta de Asociatia Chinologica Engleza in 1903.