Achizitionarea unui pui de labrador retriever

Te gandesti ca a venit momentul ca in viata ta sa apara un caine. Felicitari! O decizie buna, care va aduce multa bucurie si dragoste neconditionata, dar si alte responsabilitati si tot felul de noi experiente.

Trebuie sa te gandesti ce fel de rasa ti s-ar potrivi cel mai bine, luand in considerare si contextul in care va creste si va trai acest caine. Gandeste-te ca iti va fi alaturi in medie 10-12 ani! Cateva NU-uri importante:

 • NU cumpara un caine sub impulsul momentului;
 • NU cumpara un caine din pet-shop, targ de animale, firma sau srl;
 • NU cumpara un caine fara pedigree/certificat de origine.

Dupa ce ai trecut de etapele de mai sus, si ai ajuns la decizia ca pentru tine un pui de labrador retriever este cea mai buna alegere, nu pot decat sa te felicit. Cateva DA-uri importante:

 • DA – intotdeauna cumpara un pui cu pedigree tip A;
 • DA – cumpara de la un crescator autorizat;
 • DA – pentru ADOPTIA unui caine metis din adaposturile canine.

Trebuie sa te pregatesti. Pana la varsta de 3 luni, puiul de labrador reriever (sau alta rasa) trebuie sa stea in carantina, ceea ce presupune o igiena riguroasa a casei.  

 • Este INTERZIS accesul puiului pe suprafete care nu au fost dezinfectate in prealabil;
 • Este EXCLUS orice contact cu alte animale care ies afara; 
 • PERIOADA DE CARANTINA ESTE VITALA PENTRU PUI!

Mai trebuie sa te gandesti la urmatoarele aspecte – va fi tentat sa roada tot felul de lucruri. Trebuie sa ii setezi niste limite sanatoase, care va vor ajuta pe amandoi. Cum il educi, asa il vei avea!

Vor fi momente cand te vei simti depasit si atunci ar fi bine sa vorbim! Daca eu nu te pot ajuta, iti voi recomanda pe cineva competent. IMPORTANT este sa COMUNICAM!

Daca te vei hotari sa cumperi un pui de labrador retriever din canisa HIDALGO`S SPIRIT, este preferabil sa ne intalnim inainte, evident in cazul in care se si poate. Te vom primi cu drag in casa noastra pentru a ne cunoaste pe noi si pe cainii nostri.

Puiul de labrador reriever se poate alege incepand cu varsta de 6 saptamani. Te vom sfatui si te vom ajuta sa faci alegerea potrivita, in functie de ceea ce crezi ca este cel mai bine pentru tine – caine de companie, caine de show, caine pentru munca.

Daca vei cumpara un pui labrador retriever cu pedigree nu vei fi obligat sa mergi cu el la concursurile de frumusete.

Pedigree-ul  este:

 • Actul de identitate al cainelui;
 • Un document oficial eliberat de catre Cartea de Origine Romana, parte a Asociatiei Chinologice Romane;
 • Singurul document oficial care atesta puritatea rasei.

Alegand un pui labrador retriever cu pedigree inseamna o atestare a originii cainelui tau, inseamna faptul ca vei avea un caine al carui temperament va fi exact asa cum te astepti, conform rasei si standardului!

Este foarte important ca puiul labrador retriever sa provina din parinti atent selectionati, cu drept de reproducere, sanatosi, fara defecte eliminatori – care sa le puna la indoiala apartenenta la rasa sau sanatatea puilor.

Vom semna impreuna un CONTRACT. Puiul de labrador retriever pleaca microcipat. Vei primit carnetul sau de sanitate. De asemenea, vei avea un document de nutritie pe care noi il folosim pentru puii si adultii nostril si un checklist de cumparaturi cu lucruri utile.

Te sfatuim in ceea ce priveste hrana, ingrijirea si cresterea puiul. Ne poti contacta intotdeauna, indiferent de ora, zi sau luna. Daca noi nu te putem ajuta, vom gasi persoana cea mai potrivita sa o faca!

Posted on 28 February 2019 in Blog

Share the Story

About the Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top
WhatsApp us
Call Now Button